Вера у наше Богове, јесте традиција коју настављамо


www.slowianskawiara.pl


Ми верујемо у словенске Богове. Ми верујемо у мудрост, доброту и лепоту, скривене под њиховим сопственим ликовима. Словенски Богови су извори живота, моћи и среће. Вера у наше Богове, јесте традиција коју настављамо.
Словенски Богови, који су поштовани миленијумима, јесу најлепши одраз божанске моћи, и најближи нашим срцима. Богови стварају хијерархијски, разнолики и међусобно употпуњујући ред. Ред који је настао из хаоса.
Верујемо да Богови дају смисао нашем постојању, верујемо да они штите од заборава дела наших праотаца, као и наша дела, дела наше деце и наших унука. Оно највредније биће преношено, и постојаће у вечном кругу који обнавља живот.
Претпостављамо да је смрт човека, крај његове физичке бити. То је стање преласка у нови облик постојања. То је одбачени део старог, истрошеног облика. Племенити и упорни, биће награђени уласком у непрекидне и све више нивое постојања, промишљенији, знаменитији и ближи Боговима.
Знање човечанства није достигло ниво који би нам помогао да утврдимо суштину васељене, но ипак, свесни смо његовог раста. Сада можемо постати део његовог раста. Трајни напредак испуњава наш живот смислом, и дарује нам веру у опстанак наших дела.
Примењујемо строга етичка правила. Живимо како доликује, часно и племенито. Осуђујемо лењост, кукавичлук, немар и лицемерје. Најсрамнија за нас је издаја.
Непријатељи смо подлости, а највише од свега осуђујемо недостатак воље да се иста надвлада. Преносимо оно што је најбоље у нама. Носимо одговорност за сопствена дела. Растемо и стварамо, јер то је наша судбина.
Браниоци смо наших вредности, породица и наше заједнице. Бранимо право да живимо на сопственој територији, бранимо простор наше цивилизације. Ова дужност произилази из најочигледнијих закона природе.
Наши ритуали управљају се ка праћењу ритма природе, ка проналажењу мудрости међу законима природе и ка божанским правима који су представљени у њој. Наши ритуали негују однос са етничком и духовном заједницом. Заједничке молитве и заједнички оброк. Одавање почасти нашим прецима. Жртва за наше Богове. Враћамо значај нашим родноверским гозбама.
Верујемо у разум, извор људске спознаје. Верујемо у наше моћи, разлог наше сталне промене. Верујемо у душу, божански део у човеку.
Наша заједница окружује нас помоћу и подршком. Заједно износимо највредније унутар нас, једине ствари вредне помена.
Свастика, трискелион, коло и једнакокраки крст, симболи су Родноверних Словена, симболи који садрже знање о поретку васељене.


Слава Боговима, помен прецима!

Нема коментара:

Постави коментар